STRANDHUGG


Strandhugg er et band fra Trondheim med røtter innen prgoressive metal, som forteller at prosjektet eksisterer pga lidenskapen for å skrive, produsere og fremføre egen musikk.

Med tekster inspirert av norrøn mytologi, og med musikk inspirert av moderne meshuggah-style metal, representerer Strandhugg en salgs Neo-Viking Djent-Metal. I løpet av Strandhugg's 5 år som band har de fremført flere konserter i året rundt om i Norge, vært på turne i Øst-Europa og spilt i England.

I 2014 slapp bandet sin første EP, Norn. De har siden sommeren 2015 drevet med innspilling av ny plate som skal gies ut høsten 2016.


Består av: 
Andreas Viken: Gitar
Ruben Krogstad: Gitar
Jonas Endresen Moa: Vokal 
Eirik Berdahl: Bass
Runar Grimstad: Trommer

STRANDHUGG på SPOTIFY

TAKEITAWAY


Take it away er et nytt trøndersk band satt sammen av medlemmer med erfaring fra flere andre bandprosjekter.

Gruppa som presenterer seg som «En Trøndersk inder, en indisk Trønder og en innertrønder» forteller at de henter inspirasjoner fra ulike elementer og verdensdeler i musikklandskapet.

Dette gjenspeiles kanskje i musikken bandet spiller og bakgrunnen til de medlemmene. Bassist Mikkel har historie og fotfeste i metal. Med en aggressiv spillestil, en forkjærlighet til papparockgrooves og med aner fra India. Lennart thue Hansen er vokalist og gitarist. Hoveddrivkraften bak melodi og soul, som har levd og produsert musikk i Australia. Trommeslager kommer ifra punk og stoner/metallverden, med fartstid i flere band i både Norge og England. Laidback, står han for energi og slagkraft!

Sammen har trioen jobbet med nye innspillinger som snart vil se dagens lys. Bandet har så smått begynt å presentere seg, vi hørte dem sist på Radio Trondheim, nå vil de spille sin 2. Livekonsert under TM:Live finale!

Består av:
Mikkel Dhunsi: Bass
Lennart Thue: Gitar og Vokal
Mats Sødahl: Trommer

TAKEITAWAY på SPOTIFY
 

TELEVISHNU


Telvishnu representerer det de kaller hindi-indie! 

Denne gruppa av melodiøs powerpop, grumsete grunge og shady shoegaze kom seg glatt videre fra vår første uttakning under Hendelser på Nyhavna, med energiske «Wild eye».

Televishnuprosjektet startet allerede tilbake i 2008, men har ligget i dvale de siste 5 årene. Nå har gruppa bestående av utelukkende nordlendinger satt inn ny bassist og er tilbake for fullt med liveopptredener i Trondheim og Oslo, og har dessuten nye studioinnspillinger i sikte.

Vi har kun hørt tre låter, men gjengen forteller at de har en haug fantastiske tracks på lager etter revitaliseringen, og vi er spente på å se hva de velger å imponere oss med under minisettet på finalen. Vi håper på, nei forresten, vi -krever- at låta Slow Control kommer med! Indie i vårt <3

Består av:
Ulf Johnsen - Gitar og Vokal
Henrik Wang - Gitar og Vokal
Pål Johnsen - Bass og Vokal
Frank Gudmundsen - Trommer

 

EMMA & THE DIAMOND HEARTS


Emma & The Diamond Hearts frontes av 22 år gamle Emma Williksen, som vokalist, låtskriver og produsent.        

Hun lager iskald popmusikk med fengende tekster og melodier, med et storslagent lydbilde som kan vekke assosiasjoner til artister som Adele og Pink Floyd. Emma har studert vokal og låtskriving ved Trøndertun folkehøgskole, og det samme året ble hun plukket ut som én av elleve til å synge på Dokkhuset Scenes “Unge Talenter”-arrangement med Knut Lauritzen Storband .

Hun ga i 2015 ut både en singel og musikkvideo for sin første låt "Addiction”.

Trommer: Danny Bissell
Bass: Robin Aasegg Araya
Gitar: Kristoffer Hylland Skogheim
Gitar/Kor: Jo Sverre Sande
Synth/Kor: Una Leijenaar
Kor: Sara Williksen

EMMA WILKINSON på SPOTIFY

 

PAPA SIERRA


Papa Sierra kaller seg et «spionswing-band», som spiller alternativ rock, gjerne med spiontematikk. Gruppa har eksistert i omtrent 2 år og består av fem medlemmer mellom 22 og 27 år, alle med tilhold i Trondheim.
2016 har gått med til blant annet innspilling av låter på Øra Studio, konserter på flere av byens scener, og i høst/vinter jobbes det mot ny EP-utgivelse.

Vi vil beskrive musikken til Papa Sierra som både tight og spennende, og anser de som et kreativt prosjekt med virkelig potensiale for å tilegne seg et bredt publikum!

Vi utsteder for andre gang Papa Sierra licence to spill, skulle du være i tvil hvorfor: sjekk ut Wandering Giant Live Session EP!

Vokal: Per Kristian Elgseter Sundet
Gitar: Torje Markussen
Trommer: Espen Berg-Nilsen
Gitar: Johan Grødal
Bass: Vegard Johansen

 

BORN ON A MONDAY

hoved_tmlive_blaest-14052.jpg

Born On a Monday er et bluesrockband med aner fra Trøndertun folkehøgskole.
Med et groovy komp, brutal gitar og herlig orgel, toppet av en rå og lidenskapelig vokal lover de enda en overbevisende fremføring for dommere og publikum på finalen i årets TM:Live!

Dette unge bandet har allerede kjørt land og strand rundt i en gammel minibuss, og bla kommet seg til finalerundene i Union Blues Cup påNotodden Blues Festival.

Det kan vi godt forstå, bandet kom videre til finalen i TM:Live med en fremføring dommerpanelet beskrev som 110% særegent, teknisk tett og tekstmessig fett, og en helt fantastisk vokal. Rich vibe og energibombe, rett og slett verdt å høre på!

BOAM er:

Vokal: Patryk Henryk Polanski
Orgel: Una Leijenaar
Bass: Astrid Marie Solli
Gitar: Jonas Finanger
Trommer: Esten Mortensen

BORN ON A MONDAY på URØRT

BRIGHT LIGHTS


Trioen bestående av to trøndere og en sogndalrepresentant mellom 25 og 27 år startet 2016 med å vinne enstemmig både semifinale og finale i Ladehammerfestivalens Ladehammerslaget!

I fjor tok de en 5. plass i TM:Live (med bassisten bortreist!), og nå etter en travel vår med mange konserter er de i gang med å få samlet inn penger til flere innspillinger.

«For oss tre i bandet står livefremføring høyest oppe på lista, og store deler av målet er å gi live-showet en like energirik og elektrifiserende framtoning som det låtene representerer, og til nå har bandet vårt kun fått fantastiske tilbakemeldinger på konsertene våre»

Alternativ/prog med frekke riff, frodige licks og deilig fengende refrenger, vi gleder oss til igjen å få denne klart Muse-inspirerte gruppa med sitt show i ekstrem trøkk og feelgood opp på scenen!


Gitar/Vokal – Simon Stenkløv Kystad
Bass/Høyde – Espen A. Hagen
Trommer/Sexappeal – Gøran Rømo Mogaard

BRIGHT LIGHTS på URØRT

BLÅNÆGGEL


Trondheimsbaserte blånæggel spiller punkrock/scandirock som sparker deg i trynet! De siste årene har de blant annet varmet opp for The Dogs, spilt for smekkfulle hus på Familien og på Trondheim Calling, og har utviklet seg til å bli en av trondheimspublikumets virkelige punkrockfavoritter! 

Fortsatt med tydelig Turbonegroinspo har vi fått utgivelsene Fluff Me og Partytoga i påvente av den etterlengtede fulllengderen Nailed It som kom på vinyl nå i vår. Besetningen i Blånæggel er i dag mellom 23-33 år og kommer fra Grong,Høylandet, Namdalseid og Malvik.

Vokal - Ola Peder Skarland
Gitar - Lasse Strand
Gitar - Bernhard Westerhus
Gitar - Håvard Alvarez
Bass - Ida Vie
Trommer - Mats Sødahl

 

ARTWORK OF HATE


Artwork of Hate er et ungt metal-band fra Klæbu, som forteller at deres mål i bandet er å å lage musikk som ikke kjennetegner seg selv med en spesiell sjanger.

Det som blir kveldens yngste band er sannsynligvis også kveldens hardeste! De kom videre fra vår u/18 uttakning på Kultursenteret ISAK, hvor de utmerket seg som det klart mest ferdige bandet.

Bandet med medlemmer på 17-19 startet opp allerede i 2012, og legger opp til å bruke 2016 på å lage ny musikk og spille konserter hvor folk vil ha høy musikk og en enda større konsertopplevelse.

De ønsker oss velkommen til en verden full av blytunge riff, hardtslående trommer, magisk syntheziser, magevrengende bass og stemmer fylt med hat, raseri og smerte!

 

Gitar - Kevin Velde
Gitar - Tomas Leirvik
Vokal - Even Tømmerås Aftret
Trommer - Mikkel Tellnes
Synth/vokal - Sondre Børensen Brønstad
Bass - Nikolai Øien

ARTWORK OF HATE PÅ SPOTIFY