ØYVIND WEISETH


Øyvind Weiseth er en vokalist og låtskriver som skriver solnedgangspop både på norsk og engelsk. 

Inspirert av artister som Kings of Leon, Coldplay og Bernhoft, bærer musikken preg av intrikate melodier og harmonier flettet sammen med gitardrevet indie-pop. I løpet av de siste årene har han blitt spilt støtt og stadig på NRK P1 Møre & Romsdal, samt andre lokale radiostasjoner med sine singler ’Inside Our Minds’, ’Hold On’ og ’Eventyr’. I senere tid har tekstene gått mer og mer over til norsk, og hans neste utgivelse vil være på kav Halsalending. Etter å ha bodd i Liverpool de siste tre årene og graduert fra Liverpool Institute for performing arts har Øyvind spilt konserter rundt om i flere byer i England, inkludert Liverpool, London og Manchester. Han har også fått prisen for Best Contemporary Song av Song Link. I tillegg til dette dro han på turné i Norge sommeren 2016, og jobber nå mot å spille mer rundt om i Norge. 

Øyvind Weiseth - Vokal/Gitar
Gard Rognskog - Trommer
Jon Olav Alstad - Bass
Bendik Brevik - Gitar
Lisa Botterli Flostrand - Backing Vokal 

ØYVIND WEISETH på SPOTIFY

WASTE A SAINT


Dette orkesteret består av fire svartkledde individer, frontet av 22 år gamle Bogey Stefansdottir, og hun kan å synge da! En sånn selvsikker og kraftig røst alle rockeband skulle ønske de har hatt tilgang til, på tonene til en dyktig og fullstendig trio av instrumentalister. Sånt blir det fete låter av! 

Bandet forteller at prosjektet oppsto sent 2015 og har siden den tid gitt ut en EP ved navn: "At Quarter Speed". 4 knallsterke låter så dagens lys, og en av dem ble jaggu anbefalt av nrk p3 urørt. Sjekk ut singelen "Noise". Et par live-session videoer har også blitt sluppet og bandet har opptrådd på flere konserter rundt om i Trondheim. 
Her er session fra Northern Wave Studios.

Gjengen forteller at det i det stille konspireres og planlegges om et mulig albumslipp en gang iløpet av høsten. Holder de samme nivå på dette har vi med et band man kanskje kan forvente å se på festivalscenene til neste år.  

Bogey Stefansdottir - Vokal/Synth
Ole Nogva - Bassgitar/Synth
Viktor Olsen Kristensen - Trommer
Alexander Skomakerstuen - Gitar

WASTE A SAINT på URØRT
 

OPPKAST ALA KART


Oppkast ala kart er Martin Mostad
En rapper fra Tillerbyen i Trondheim, som med inspirasjon fra alt fra MF Doom og EL-P, til Tom Waits og Alf Prøysen over årene har utviklet seg et meget allsidig og originalt uttrykk.

Det siste året har Oppkast blant annet opptredd på Trondheim Calling, Klubb-Pstereo og eat the rich, gitt ut nytt album (Gilde ting – vinyl og spotify), dratt i gang en rekke konsertsessions med plateselskapet Stundom records, og forteller at han i dag jobber med mye nytt materiale. 
Martin Mostad er også å finne som bebrillet sidedish under navnet hg sancerre i trapgruppa gourm£t.

Med mange høydepunkt i et år fylt med konserter, blant annet til øredøvende jubel på Rotvollfestivalen, er Martin nå klar som eneste hiphoper ut under årets TM:Live finale!!

Bangshot mf er du hypp på å høre rap som handler om anna en drugs eller?

 

Martin Mostad - Vokal

OPPKAST ALA KART på SOUNDCLOUD

ARTWORK OF HATE


Artwork of Hate representerer ekte Trøndersk Metal, med fotfeste i flere sjangre som metalcore, deathcore, djent og symfonisk metal. De har i sommer jobbet med sitt debutalbum, og har nå sluppet singelen "New Age".

Men disse unge kirkebrennerne fra Klæbu er ikke ny på banen, faktisk finner vi de på påmeldingslista for TM hvert år siden 2014. Nå stiller de med ny gitarist, har finaleplass både i Ladehammerslaget og fjorårets TM:live på baken, og vi digger at det yngste finalebandet i år også er det hardeste! 

Sondre Sørensen Brønstad - Trommer  
Per Morten Blomberg Ulseth - Bass  
Mikkel Tellnes - Gitar  
Sveinung Karlsen - Gitar
Kevin Velde - Synth  
Even Tømmerås Aftret - Vokal  

ARTWORK OF HATE på SPOTIFY

 

 

FRIDA NATLAND


 

Frida Natland fra Steinkjer debuterte som musiker i TV2's "The Voice" i 2013. Hun forteller at hun før det aldri hadde opptrådt for et større publikum, og veldig få visste om det som må beskrives som en høyst særegen stemme over egenkomponert jazzy pop-musikk. Etter The Voice har hun opptrådt mye rundt omkring i Trøndelag sammen med dyktige, lokale musikere. Musikken er melankolsk og stemningsfull, og tilhører klart popsjangeren, men med en funky og noe eksprimentell vibe.  

Vi fortelles at det for tiden jobbes med innspilling og utgivelse, og Frida har med seg et knippe rimelig erfarne musikere nedover for å slå beina under Trondheim og Sør-Trøndelag under årets TM:Live finale!

Har vi fortsatt trua? Ja! 

Frida Natland - Vokal/Gitar  
Anders Damås - Trommer  
Stig Johansen - Keyboard  
Jonas Christiansen - Bass  
Caos Myrslo - Gitar

FRIDA NATLAND PÅ YOUTUBE

 

HJERTERØST

Hjerterøst promo 3.jpg

Hjerterøst er et band lokalisert på Levanger i Nord-Trøndelag som spiller folkelig rock på norsk. Det innebærer både sjelfulle ballader og mer rocka låter med fengende melodier som kan klistre seg til hjernen etter første lytting.  

Bandet ble dannet av Ingar Arne Aae som i mange år skrev musikk uten å sette i gang et utgivelsesprosjekt. I 2016 ga Aae ut to singler, "Du e fin" og "Alt det vi gjor" på Tyrirot Musikk, hvor sistnevnte låt har fått spilletid på både lokal og nasjonal radio. Høsten 2016 ble et bandprosjekt startet, og i januar 2017 var Hjerterøst født. Bandet har nylig vært i Haltbrekkleret Studio på Ler for å spille inn sin første singel som slippes i slutten av oktober. 

Denne singelen er første smakebit fra debutalbumet bandet jobber fram mot å gi ut i løpet av 2018.  

Med flere konserter det siste halvåret, og en overveldende mottakelse fra publikum, er de nå etter innledende uttakning klare for skape fin fin stemning på TM:Live finale 2017! 

Christian Rosenwinge-Prestvik - Trommer  
Mikael Torseth - Bass  
Øyvind Andreassen - Gitar  
Stian Christensen - Piano/orgel  
Ingar Arne Aae - Vokal/Gitar

HJERTERØST på SOUNDCLOUD

BRIGHT LIGHTS


Bright Lights er tre karer som spiller alternativ rock med høy energi og ekstrem sceneglede. Gjengen har allerede vunnet ladehammerslaget, og var med på TM:Live 2016 hvor de glatt kom videre fra uttakninga på blæst (nå Trondheims nye perle: Heidis Bier Bar) og var en av favorittene i finalen.

«For oss tre i bandet står livefremføring høyest oppe på lista, og store deler av målet er å gi live-showet en like energirik og elektrifiserende framtoning som det låtene representerer, og til nå har bandet vårt kun fått fantastiske tilbakemeldinger på konsertene våre»

Ekspertpanelet i TM:Live har beskrevet dem som en slags Redhot-muse crossover med tighte riffs, og massive refreng som hører hjemme på nasjonale radiokanaler. Dette bandet er moden for de store festivalene, og vi er egentlig overrasket over at vi enda ikke har sett dem på Trondheim Calling… 


Gitar/Vokal – Simon Stenkløv Kystad
Bass/Høyde – Espen A. Hagen
Trommer/Sexappeal – Gøran Rømo Mogaard

BRIGHT LIGHTS PÅ SPOTIFY

SHOTGUN RODEO


 

Shotgun Rodeo er et heavy metal band som burde være kjent for de fleste Rock-interesserte Trondheimere nå. 

De har holdt på siden 2008, og har utviklet seg til et band man vet vil levere tight og kompromissløst hver eneste gang de entrer en scene. 

Èn fullengder, 3 Ep'er og 1 demo utgitt så langt, noe å finne på spotify, og rykter sier at et etterlengtet album nummer to er på vei.  

Shotgun Rodeo er innom flere metal-stiler og subgenrer, og har med tiden beveget seg fra groove metal til enda tyngre låter det må kreves en imponerende stamina å kjøre fullset av. Vi gleder oss til å få et av byens aller tøffeste band opp på fortjent finalescene!

 

Espen Bjøru - Vokal  
Trond Jullumstrø - Gitar
Grim Are Mo - Bass
Vegard Myrdal Berg - Trommer

SHOTGUN RODEO på SPOTIFY

 

THROUGH THE CANOPY

 

Through The Canopy ! 

"Progdoom, postmetal, eller berre hardrock. Kjær bastard har mange namn."  

Through The Canopy ble startet på nyåret 2017, og har allerede gjort seg bemerket med sin seige, tunge og lett progressive hardrock. Etter bare noen måneder kan bandet skilte med seier i Ladehammerslaget og andreplass i Wacken Metal Battle Trondheim. Medlemmene har lang fartstid i musikkmiljøet i Trondheim, og har nå samlet seg i et nytt og slagkraftig band, og de forteller at første EP kommer på senhøsten. Vi har sett alle medlemmene på TM før, bassist Eirik Husum har til og med en seier på baken med bandet Garden of.  

Er det for langt med låter på 10min? Tja, men TTC-låta vi fikk høre på innledende uttakning #2 var så smooth og helstøpt at TTC kom ut av det som klar dommerfavoritt!

Kristian Drivenes - Gitar/Vokal  
Eirik Husum - Bass/Vokal  
Torgeir Sølvberg Nilsen - Trommer/Vokal 

 

THROUGH THE CANOPY på SOUNDCLOUD

 

 


HEGE ANITA

HEGE.JPG

 

Hitterværingen Hege Anita ble introdusert i Juni 2017; Hun er ett spennende, nytt sangtalent hvis debut bryter både musikalske sjangre og barrierer. Sterkt påvirket av blues, jazz og soul, har hun likevel gått sine egne stier når det gjelder det å skape musikk.

Debutalbumet "Hege" ble lansert med turne i Norge og Irland, og er tilgjengelig på www.hegeanita.com samt fra alle vanlige digitale nedlastnings- og strømmingspartnere.

Komitèen beskriver Hege Anitas musikk som jazzinspirert med en funky men også nesten litt Åse Klevelandish vibe, definert av en kontrollert og kraftfull vokal. 

Vi merker oss at Hege har blitt booket til omtrent alle mindre scener i Trondheim i høst, og begynner å vekke medieinteresse, og vi tipper det er ambisjoner om å markere seg sterkt på TM 2017s finale 10. november!

 

HEGE ANITA PÅ SPOTIFY