BORN ON A MONDAY


YES, Born on a Monday er tilbake! Vi husker dem da de i 2016 slo tm-dommerne til knestående, og ble utpekt som finalefavoritt av sjefsanmelder Ole Jacob Hoel i adressa. Hardrock-funk-pop (og nå rap?)-gruppa som på den tiden var et ganske nyoppstartet band fra stjernefabrikken Trøndertun, og nå har avansert mot universitetsgrad i god musikk. De har blant annet hatt gigs på Notodden Blues, varmet opp for the dogs og vi har ikke den ringeste tvil om at de kommer til å spille fletta av publikum og dommere også i år!  

Patryk Polanski - Vokal
Una Leijenaar - Orgel
Astrid Marie Solli - Bass
Jonas Finanger - Gitar
Jonas Alexander Boholm Wannebo - Trommer

THE REGENT


The Regent er melodisk, teknisk og fandenivoldsk pønkrock sterkt inspirert av band fra Fat Wreck Chords og Epitaph-leiren.
Med tekster som sparker oppover bidrar bandet til å spre ordet om en klode i fritt fall og dens korrupte ledere. På scena leveres låtene med et musikalsk overskudd sjeldent sett i denne sjangeren, og med en energi som om hver konsert var den siste.
Tight, høyt, energisk!

The Regent har i løpet av de siste år gjort seg godt bemerket i pønk og hardcore- miljøet i både Trondheim, utenbys og utenlands. EP utgitt på eget label, musikkvideoer og en haug konserter rundt om i Europa, blant annet Trondheim Calling 2017, og en to uker lang europaturné i januar. 

Som et kjent band for de fleste rock-interesserte Trondheimere by now, blir dette faktisk deres første opptreden på tm:live. God og hard punkrock, med lettfattelige fuck-the-man tekster, som skapt for å ha på ørene når du dropper den største rampa i trikkestallen. Sjekk ut debutalbumet Political Fiction på spotify, som ble sluppet i oktober 2017 til strålende kritikk, så skjønner du hva vi mener. 

Kjell Thomas Mathisen - Vokal/gitar 
Benjamin Bue - Bass 
Aleksander Hauge - Trommer

THE REGENT PÅ SPOTIFY

LIMBOLAND


«Limboland har sitt utspring fra Johannes Engen Granås sitt soloprosjekt J.E.G. Med base i Trondheim, og røtter i Nordland spiller bandet egenprodusert semiprogressiv Pop/Rock inspirert av Jeff Buckley, Jimi Hendrix, King Crimson, Queens of the Stone Age, Foo Fighters mf. 
Tekstene spriker mellom innadvendte refleksjoner til utadvente samfunnskommentarer. Så en melankolsk Crème brûlée med hint av chili.» 

Med bare 5mnd på baken ble Limboland en av de best rated fra søknadsbunken i årets tm:live, rett og slett et utrolig godt studioband. Vi håper inderlig at dette funker like godt live, da har vi med ei gruppe som burde havne på festivalsscener allerede til neste sommer, som blir tiden hvor de også planlegger å få ut sin første fullengder. Sjekk dem ut på spotify, smooth as silk!

Johannes Engen Granås - Vokal/Gitar 
Ole Andreas Strømsnes - Keyboard/lap steel/BV 
Benjamin Ebbesen - Gitar/BV 
Tor-Eric Våg Lorentzen - Bass/BV 
Emil Engen Granås - Trommer

LIMBOLAND PÅ SPOTIFY
(Under sitt tidligere navn Sexy Pdigeons)

BAKRUS


«BAKRUS startet sommeren 2013, på bakgrunn av at norskrock er blant det kuleste som fins. Et reportoar som begynte med coverlåter fra Joachim Nielsen, Per Bergersen, Dumdum Boys, og alt annet tøft, har siden da utviklet seg til et drøss med egne låter som prøver å blande følelsene og tekstinnholdet fra de gamle norske klassikerne, med en røffere punksound.» 

Ah, endelig et «jokke-band» som ikke høres ut som de har mer lyst til kaste molotovs og tagge ned UFFA enn å øve og produsere gode punklåter. Rørosingene i Bakrus sendte inn noen mixer fra det kommende albumet Tynn Kjærlighet og ble med det enstemmig tatt ut uttakningsband hos oss.  

Og enstemmig bl de også sendt videre til finalen. Et superforfriskende band som syner oss både låtskrivertalent og evnen til å bygge opp ei låt, alt i en aura av tøff, ungdommenlig energi. - forfriskende!

Jonas Jansen Ramsfjell - Gitar/Vokal 
Steffen Lilleevjen - Gitar 
Vegard Moan Viken - Bass 
Odd Ragnar Bukkvoll - Trommer

BAKRUS PÅ SPOTIFY

 

 

STADTVERK


 «Den 30. April kom trondheimsbandet Stadtverk med sitt debutalbum Ein Lætt Paranoia, o|g i kombinasjon med dette ble det arrangert en slippturné som gikk fra Oslo, til Trondheim og videre til Brønnøysund. Med dype tekster sunget på den særegne Brønnøydialekta presenteres noe av det nyeste innen norsk rock. Her serveres ikke ”helikopeter” og fisk, men hardtslående rockelåter med nedslagsfelt langt utover Helgeland.»  

Hørt fra komiteen: Wow, høres brønnøysunddialekt virkelig så fett ut??  

Et av årets aller mest spennende band!  

Remi André Slotterøy - Vokal/gitar   
Johannes Kuvås - Bass
Magnus Hoem - Trommer
Kristoffer Iversen Tønder - Gitar

STADVERK PÅ SPOTIFY

 

SKAFRIKA

til collage.jpg

Selveste SKA-frika er tilbake! Dette 9mannsorkesteret kom på førsteplass i TM i 2011, og har siden den tiden utviklet seg til å bli et kjent navn for de fleste musikkinteressert trøndere. Trøndersk mix av pop, rock, ska og reggae som nå har en rekke albumutgivelser, gigs på Kongsbergjazz, Nordland musikkfestuke, Spydeberg rock, Raumarock og Steinkjerfestivalen og en ivrig følgerskare. Det er umulig å legge skjul på at dette er en av favorittene i tm:live 2018.  

Ellen Sofie Steen - Vokal  
Magnus Teigseth Morken - Trommer
Even Brobak - Synth
Nina Bendiksen - Bass
Magnus Munkeby Forbord - Gitar
Silje Sagmyr Werness - Trombone
Lars Emil Haugen - Barytonsaksofon
Vegard Hauknes Hasfjord - Altsaksofon
Ola Volden Lauvås - Trompet

SKAFRIKA PÅ SPOTIFY

PELAGIC


«Pelagic er en metal/hardrock/blues/stoner trio fra Malvik. I vår ti år lange fartstid har vi gitt ut ett album, Nocturnia(2012) og fire ep`er Psychedelic Dreams(2009), Monkey King(2010), Emeralds (2014) og Myriad (2017). Vi har spilt mange klubbkonserter og festivaler over hele Norge. bla Trondheim metalfest, Atlanterhavsrock, Totsåsrock, Ladehammerfestivalen samt vært med på wacken metal battle og TM:Live. Vi er for tiden i full gang med en ny fullengder planlagt for 2019.» 

Pelagic har vært med i tm:live før, og er helt naturlig live-finalist også i år. Med et supersolid repertoar av coole rocklåter, en voksende following, og to av tre medlemer som faktisk har vunnet tm:live med bandet Blånæggel, ser vi for oss at de allerede planlegger hva de skal bruke 1.premie-pengene på. Go Rock!

Håvard Alvarez Herjuan - Gitar/vokal 
Espen Johansen - Bass/BV 
Mats Sødahl - Trommer/BV

PELAGIC PÅ SPOTIFY

PROSPECT


 

«Rock n`roll- is the only waay-yeeah» lyder det fra den innsendte låta til dette unge rockebandet fra Verdal. Her er det så tydelig whitesnake, «Eisi» og «GunsN»-inspirasjon at det nesten blir litt mye, men det er kun nesten. For dette funker faktisk så godt at det burde få en hver hipstrete Trondheimer til å innse hvorfor denne sjangerarten fortsatt troner på popularitetstoppen utenfor Trøndelags bykjerner. 

Her har vi en gjeng som tørr å spille på den lett gjennkjennelige og pure lyden, uten noe kødd. Og vi kan faktisk se for oss at det er mer folk og liv på en prospect-konsert i og rundt Verdal, enn en middels stor Oslo-artist på besøk i Trondheim.

Ingen ferdig fullengder enda (Er på trappene), men låta «Plug’n’Play» finnes på spotify. Steinhardt!

Kenneth Lyng Malmo - Vokal
Frode Andreas Melgård - Bass 
Sindre Helden - Gitar
Eivind Haldorsen - Gitar
Odd Peder Hoem - Trommer

PROSPECT PÅ SPOTIFY

 

YELLOWKING

IMG_20180901_122933.jpg
 
 

 

Yellowking er en trondheimsbasert kvartett som har spilt sammen i litt over ett år. 

De forteller de har brukt denne tiden på å spille sammen og finne sounden og definere lydbildet, og har på tiden spilt inn 3 låter i studio som snart skal lanseres.

 Men dette er neppe disse musikernes aller første prosjekt, her lyser det av et band som vet akkurat hva de vil med tonene, og klarer å få til et rent og solid resultat som skapt -ingen- kan si at ikke er bra. Wow-faktor!  

Espen Bragerhaug - Gitar
William Larsson - Trommer
Marius Grindflek - Bass
Esten Furan - Vokal/gitar

 

YELLOWKING PÅ SPOTIFY

 INGENIUM

Ingenium-Shopped.jpg

 Ingenium er et progressive dødsmetall-band som har eksistert i Trondheim bys metallflora siden 2010.  

Med elementer av svartmetall og doom så vel som psykedelisk rock har de til nå gitt ut ei skive, og har to på vei.   

De forteller de har holdt bandet gående og drar i gang ca 4 konserter i året, og de var også med i TM tilbake i 2014.   

2018 blir året hvor de igjen prøver seg utenfor de typiske metall/hardrock-scenene, og det ryktes at denne gangen er det med noe heeelt nytt, vi gleder oss!  

Adrian Eriksen - Trommer  
Bendik Eriksen - Vokal 
Daniel Nilsen - Bass  
Tom Roger Øien – Gitar

INGENIUM PÅ SPOTIFY 

 

FINALE 2018: 17 november på Hjorten Scene!